Du behöver
- 600 g nötkött valfri del, skuren i grova tärningar
- 2.5 st gula lökar skurna i grova klyftor
- smör eller olja
- 3 dl vatten
- 1.5 msk soja gärna den mörka
- 7.5 st enbär
- 1.5 tsk salt
- 1.5 krm svartpeppar
- svartvinbärsgelé ca 5 msk
- 20 st champinjoner halverade
- 2 dl crème fraîche (gärna den kokbara på 8 procent)
- vispgrädde eller välj redning som bara är att strö i skyn
Gör så här
1
Bryn kött och lök. Lägg över i gryta. Tillsätt vatten och alla smakämnen. Välj gärna den lägre mängden och krydda efter egen smak mot slutet. Låt småkoka i cirka 40 minuter, allt beroende på vilket kött du valt.
2
Lägg i champinjonerna mot slutet. Ta upp kött, lök och champinjoner när köttet är mört. Rör ned crème fraichen eller grädden. Låt koka upp.
3
Smaka av och red av såsen med mjölet utrört i lite vatten eller med redningen som bara är att strö i den heta skyn.
4
Lägg tillbaka kött och grönsaker.