Novembergryta med enbär

Du behöver 600 g nötkött valfri del, skuren i grova tärningar 2.5 st gula lökar skurna i grova klyftor smör eller olja 3 dl vatten...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g nötkött valfri del, skuren i grova tärningar
  • 2.5 st gula lökar skurna i grova klyftor
  • smör eller olja
  • 3 dl vatten
  • 1.5 msk soja gärna den mörka
  • 7.5 st enbär
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • svartvinbärsgelé ca 5 msk
  • 20 st champinjoner halverade
  • 2 dl crème fraîche (gärna den kokbara på 8 procent)
  • vispgrädde eller välj redning som bara är att strö i skyn

Gör så här

1
Bryn kött och lök. Lägg över i gryta. Tillsätt vatten och alla smakämnen. Välj gärna den lägre mängden och krydda efter egen smak mot slutet. Låt småkoka i cirka 40 minuter, allt beroende på vilket kött du valt.

2
Lägg i champinjonerna mot slutet. Ta upp kött, lök och champinjoner när köttet är mört. Rör ned crème fraichen eller grädden. Låt koka upp.

3
Smaka av och red av såsen med mjölet utrört i lite vatten eller med redningen som bara är att strö i den heta skyn.

4
Lägg tillbaka kött och grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top