Plommon i smulpaj

Du behöver 100 g smör 2 msk strösocker 1.5 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl flagad mandel 16 st plommon 2 msk strösocker +...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl flagad mandel
  • 16 st plommon
  • 2 msk strösocker + 1 msk potatismjöl
  • myntablad till garnering

Gör så här

Smörj bottnen på en pajform, 24 cm i diameter. Smula samman smör, socker, mjöl, havregryn och mandel till en grynig massa. Går bra i matberedare med kalla smörtärningar. Eller smält smöret, häll det över ingredienserna och rör samman. Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg dem med snittytan uppåt på en tallrik. Strö över blandningen av socker och potatismjöl. Lägg därefter plommonen med snittytan neråt i pajformen. Strö smuldegen över. Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top