Flytande ischoklad

Du behöver 4 dl grädde 8 dl mjölk 150 g choklad bitter mörk 2 dl kesella citrus kanel att strö över Gör så här Koka...


8 portioner

Du behöver

  • 4 dl grädde
  • 8 dl mjölk
  • 150 g choklad bitter mörk
  • 2 dl kesella citrus
  • kanel att strö över

Gör så här

Koka upp grädde och mjölk, smält i chokladen, sila och låt bli riktigt kallt. Skeda i kesellan i glasen, häll över den iskalla chokladdrycken, strö över kanel.


Kommentar:
Årets Kock, Andreas Hedlund, bjuder på ett julbord för 8 personer. Om den flytande ischokladen säger han: Dessert efter julbord är inte min melodi, knäck brukar räcka för mig. Det här är ett recept efter min sambo Pias morfar som var konditor. Jag har fräschat upp den redan goda drycken med lite citronkesella.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top