Björnkaka med smörkrämsfyllning

Du behöver 75 g margarin 1.5 dl mjölk 2 st ägg + 1 vita 3 dl socker 4 dl vetemjöl 3 tsk kanel 2 tsk...


1 portion

Du behöver

  • 75 g margarin
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 st ägg + 1 vita
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula

Gör så här

1
1. Smält margarinet och blanda med mjölken.

2
2. Vispa ägg och socker pösigt.

3
3. Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver.

4
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.

5
5. Tillsätt mjölkblandningen och rör till en jämn smet.

6
6. Häll smeten i en smord och bröad bakform (1 1/2 liter).

7
7. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 graders ugnsvärme cirka 35 minuter.

8
8. Smält smöret till fyllningen medan kakan gräddas. Blanda det med flor- och vaniljsockret.

9
9. Tillsätt äggulan och rör till en jämn smet (smeten kan till en början se ut som om den skurit sig men det är bara att fortsätta röra).

10
10. Dela kakan på mitten medan den fortfarande är varm. Bred ut fyllningen på den ena halvan och lägg ihop kakan igen. Låt kakan bli riktigt kall innan den serveras.


Kommentar:
Tips!
För att kolla om kakan är färdiggräddad kan man prova med en tandpetare. Om stickan är torr är kakan färdig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top