Du behöver
- 450 g grytbitar färsk skinka eller lamm
- 1 msk margarin eller smör
- 1 pkt krossade tomater (500 g)
- 1 st köttbuljongtärning eller ca 2 msk kalvfond
- vatten 1
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk stött kummin
- 2 msk dijonsenap fransk osötad
- 1 st purjolök
- crème fraîche ca 1 dl
Att äta till:
kokt ris (eller pressad potatis)
tomater skivade
Gör så här
1
Bryn köttet lätt runtom i matfett i stekpanna eller gryta så att det får lite färg.
2
Häll på krosstomaterna. Tillsätt buljongtärning eller fond, vatten, salt, vitlök, kummin och senap. Låt det hela sjuda under lock cirka 15 minuter.
3
Sätt riset på kokning. Snitta under tiden upp purjon på längden och skölj den väl mellan bladen. Skär purjon i 2 cm bitar och för över i grytan.
4
Sjud allt 5-10 minuter ytterligare. Späd eventuellt med lite mer vatten och rör i 2-3 msk crème fraîche.
5
Kvarvarande crème fraîche är bra att sätta fram på bordet, så att var och en kan skeda lite över sin portion.