Frusen marängtårta med hjortron

Du behöver 400 g hjortronssylt 3 st marängbottnar 5 dl vaniljvisp Gör så här Lägg en stor marängbotten i botten på en kakform med löstagbara...


12 portioner

Du behöver

  • 400 g hjortronssylt
  • 3 st marängbottnar
  • 5 dl vaniljvisp

Gör så här

Lägg en stor marängbotten i botten på en kakform med löstagbara kanter. Bred över hälften av hjortronsylten. Vispa vaniljvispen styv och fördela hälften över sylten. Täck med en botten till. Bred över resten av sylten och däröver vaniljvispen. Avsluta med den lilla marängbotten. Eventuellt måste du göra en stödkant med hjälp av folie för att göra formen högre. Ställ den i frysen över natten. Servera med frukter, till exempel physalis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top