Vaniljpaj med bigarråer

Du behöver Deg: 150 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt Fyllning: 6 dl marsankräm (4...


8 portioner

Du behöver

Deg:

150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:

6 dl marsankräm (4 påsar)
apelsin rivet skal av 1
1 dl färskost
1.5 l bigarråer

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en något kladdig deg. Går bra i matberedare.

2
Tryck ut degen med mjölad hand i en stor pajform. Förgrädda pajskalet på nedre falsen i 225 grader cirka 10 minuter.

3
Tillaga marsankrämen enligt anvisningen på förpackningen. Smaka av med apelsinskal. Häll krämen i pajskalet. Klicka dit små öar av färskost.

4
Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Ställ pajen att svalna. Garnera generöst med färska bigarråer.

5
Utan bigarråer kan pajen frysas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top