Du behöver
- 4 gelatinblad
- 4 1/2 dl naturell yoghurt
- 4 msk flytande honung
- 1 1/2 dl vispgrädde
- Sås:
- 3 dl nypressad klementinsaft (från ca. 8 klementiner)
- ev. florsocker
- ca 1/2 msk fryspulver (finns bland kryddor och konserveringsmedel i butiken)
- Garnering:
- 50 g mörk choklad
- 3 klementiner
- citronmelissblad
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda yoghurt och honung. Smält gelatinbladen och vispa ner lösningen i en fin stråle i yoghurten. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt i yoghurtblandningen.
2
Fördela den i 6 små vattensköljda formar eller koppar, helst med flat botten. Ställ kallt att stelna.
3
Pressa klementiner så att du får 3 dl saft. Om den är för syrlig i ditt tycke, smaksätt med florsocker. Vispa i lite fryspulver så att saften blir en aning simmig.
4
Bryt sönder och smält chokladen försiktigt i en liten platt plastpåse (som inte har några veck) i mikron. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla chokladen i mönster på ett bakplåtspapper.
5
Stjälp upp fromagen, inte riktigt på mitten av var sin tallrik.
6
Garnera med tunna skivor av väl tvättade och oskalade klementiner. Låt också blad av citronmeliss pryda. Dekorera med den spritsade chokladen, när den stelnat. Chokladen är inte bara garnering utan förenar smakerna på ett utomordentligt sätt.