Du behöver
- 10 l fiskfond
- 3 l vin torrt vitt
- 3 l vispgrädde
- 0.5 kg smör
- 2 st lökar tunt skivade
- 10 st champinjoner skivade
- 1 st timjan kvist
- 1 st dragon kvist
- 10 msk beurre manié (mjukt smör och vetemjöl hoprört till en pasta)
- salt
- peppar
- worcestersås någrs stänk
- 1 st kajennpeppar knivsudd
- citron
Gör så här
1
Koka ihop fiskfonden och det vita vinet till cirka 5 liter. Tillsätt cirka 10 matskedar beurre manié. Koka kraftigt under omrörning till en slät och fin konsistens. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare. Smaka av med kyrddorna och sila såsen genom silduk.
2
Vid servering, vispa ner litet rumsptempererat smör och vispad grädde.
3
Detta är alltså ett kockrecept, vid hemmabruk får receptet minskas 10 gånger.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.