Tebröd med citronkräm

Du behöver Tebröd: 50 g jäst 3 dl vatten 1/2 dl olja 1 tsk salt 1/2 dl strösocker ca 5 dl vetemjöl + lite mjöl...


6 portioner

Du behöver

  • Tebröd:
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl strösocker
  • ca 5 dl vetemjöl + lite mjöl till utbakningen
  • Citronkräm:
  • 100 g smör
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk saft från citron

Gör så här

1
Smula jästen i en degbunke. Värm vatten och olja till fingervärme (37 grader). Vispa degvätska och jäst till en jämn blandning. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en slät, kladdig deg.

2
Strö över mjöl och låt jäsa i 30 minuter eller till dubbel storlek.

3
Placera ut 6 små formar (10 cm i diameter) med löstagbar botten på en plåt. Mjöla formarna lite lätt.

4
Arbeta degen och fördela den sedan i formarna. Den ska fortfarande vara ganska lös. Strö mjöl över formarna och låt jäsa cirka 30 minuter eller till dubbel storlek. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme 10-15 minuter.

5
Rör ihop ingredienserna till citronkrämen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top