Du behöver
- Tebröd:
- 50 g jäst
- 3 dl vatten
- 1/2 dl olja
- 1 tsk salt
- 1/2 dl strösocker
- ca 5 dl vetemjöl + lite mjöl till utbakningen
- Citronkräm:
- 100 g smör
- 100 g Philadelphiaost
- 1 dl florsocker
- 1 msk saft från citron
Gör så här
1
Smula jästen i en degbunke. Värm vatten och olja till fingervärme (37 grader). Vispa degvätska och jäst till en jämn blandning. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en slät, kladdig deg.
2
Strö över mjöl och låt jäsa i 30 minuter eller till dubbel storlek.
3
Placera ut 6 små formar (10 cm i diameter) med löstagbar botten på en plåt. Mjöla formarna lite lätt.
4
Arbeta degen och fördela den sedan i formarna. Den ska fortfarande vara ganska lös. Strö mjöl över formarna och låt jäsa cirka 30 minuter eller till dubbel storlek. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme 10-15 minuter.
5
Rör ihop ingredienserna till citronkrämen.