Snabbt fänkålsgravad stekt lax

Du behöver 4 skiva lax 150-200 g 0.5 msk brun farin 0.5 msk salt 0.5 msk fänkålsfrön stötta 2 msk margarin eller smör till stekning...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva lax 150-200 g
  • 0.5 msk brun farin
  • 0.5 msk salt
  • 0.5 msk fänkålsfrön stötta
  • 2 msk margarin eller smör till stekning

Att äta till:

potatis pressad
tomater skivade med finhackad rödlök och basilika

Gör så här

1
Skrapa av fjäll från laxskivorna och klipp jack i skinnet runt kanterna.

2
Blanda farin, salt och fänkålsfrön i en skål. Strö hälften i en form som rymmer laxskivorna och lägg i dem. Strö över resten av blandningen. Låt laxen stå i rumstemperatur 10-15 minuter.

3
Stek laxskivorna i matfett på ganska svag värme, cirka 4 minuter på varje sida. Servera med pressad potatis och skivade tomater med finhackad rödlök och hackad basilika på.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top