Saltimbocca alla Romana

Du behöver 4 skiva kalvytterfilé eller innerfilé, eller kalvschnitzlar vetemjöl + 1/2 tsk salt 4 st parmaskinka lövtunna skivor 2.5 msk smör till stekning Att...


2 portioner

Du behöver

  • 4 skiva kalvytterfilé eller innerfilé, eller kalvschnitzlar
  • vetemjöl + 1/2 tsk salt
  • 4 st parmaskinka lövtunna skivor
  • 2.5 msk smör till stekning

Att äta till:

potatisklyftor (finns djupfrysta i påse)

Sås:

2 dl vitt vin
1/2-1 dl marsalavin
1.5 msk kalvfond (från flaska)
salt
svartpeppar
smör ca 25 g rumsvarmt

Till garnering:

salviablad färska

Gör så här

1
Ugnsstek potatisklyftorna enligt förpackningsråd.

2
Banka ut köttskivorna, större och tunnare, med till exempel en mortelstöt. Vänd och låt dem ligga i saltat mjöl en stund. Skaka av överflödigt mjöl. Stek två av parmaskinkskivorna som hastigast i lite olja eller smör, så att de bara blir lite skrynkliga. Lägg dem att vänta så länge.

3
Stek kalvköttskivorna genomstekta på medelstark värme. Lägg ihop dem två och två med en skiva ostekt parmaskinka och några salviablad emellan. Håll köttet varmt.

4
Såsen: Häll vitt vin i stekpannan och koka upp under vispning med den kvarvarande skyn. (Sila av eventuella stekrester och häll tillbaka skyn i stekpannan.) Tillsätt marsalavin och kalvfond och koka ihop såsen. Smaka av med salt och peppar. Vispa till sist i smöret så att såsen blir blank och lite simmig.

5
Lägg upp köttet och häll den heta såsen på och runt om. Garnera med de stekta parmaskinkskivorna och färska salviablad.

6
Servera direkt med potatisklyftorna till.


Kommentar:
Den här saltimboccan serveras på Brasserie Britto i Linköping.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top