Pizza med parmaskinka och soltorkade tomater

Du behöver 1 st sats pizzadeg olivolja 100 g marinerade soltorkade tomater basilikablad en handfull färska 200 g taleggioost tunt skivad ruccola parmaskinka ca 150...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st sats pizzadeg
  • olivolja
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • basilikablad en handfull färska
  • 200 g taleggioost tunt skivad
  • ruccola
  • parmaskinka ca 150 g lövtunt skivad
  • parmesanost flagad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Dela den jästa degen i fyra bitar. Kavla ut varje del till pizzabottnar, så stora att två i taget ryms på en plåt. Grädda cirka 3 minuter.

3
Ta ut och pensla bottnarna med olivolja, eventuellt med en aning pressad vitlök i. Strimla tomaterna och fördela hälften på de två först gräddade bottnarna, andra hälften på nästa omgång bottnar. Strö över lätt hackade basilikablad och täck med tunt skivad ost. Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda nu cirka 6 minuter.

4
Lägg rucolasallatsblad, parmaskinka och flagad parmesanost direkt på de heta pizzorna och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top