Oreganobullar med parmesanost

Du behöver 50 g jäst 100 g smör eller margarin 3 dl mjölk 8 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 dl parmesanost riven 1 msk...


0 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 msk oregano torkad

Gör så här

1
Smält smör eller margarin till pensling.

2
Smula jästen i en bunke. Smält smör eller margarin och blanda med mjölken så att det blir ljummet. Blanda degspad och jäst. Ta en annan bunke och blanda mjöl, salt, 2/3 dl riven ost och oregano. Blanda mjölblandningen med degspadet och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under duk cirka 30 minuter och rulla sedan ut till en längd. Skär längden i 20 bitar och forma runda bullar. Jäs dem i cirka 40 minuter och pensla sedan med smält smör eller margarin. Strö över resten av osten. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 20 minuter.


Kommentar:
Servera som tillbehör till tomatsoppa med tortellini.
Ett matlag från Ovanåker i Hälsingland har gjort det här receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top