Mockacheesecake

Du behöver Botten: 1 1/2 msk siktad kakao 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 100 g smör 1/2 dl strösocker 1...


14 portioner

Du behöver

  • Botten:
  • 1 1/2 msk siktad kakao
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 1 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk snabbkaffepulver
  • 2 dl florsocker
  • 500 g kesella
  • 2 1/2 dl kaffegrädde
  • 2 äggulor
  • 3 äggvitor

Gör så här

1
Botten: Mixa ihop kakao, mjöl, vaniljsocker, salt, smör och strösocker. Arbeta till sist i äggulan och tryck ut degen på botten och kanter av en springform, cirka 22 cm i diameter. Pricka bottnen. Ställ i frysen 15 minuter. Förgrädda sedan direkt i 200 grader varm ugn 10 minuter på nedersta falsen.

2
Fyllning: Blanda kakao med mjöl, vaniljsocker, krossat kaffepulver (använd morteln) och sikta i florsockret.

3
Rör ihop kesella, grädde och äggulor. Rör i mjölblandningen. Vispa äggvitorna till fast skum med helt rena redskap, vänd ner skummet i smeten. Fördela smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 200-gradig ugn 10 minuter. Sänk så värmen till 175 grader och fortsätt grädda tills fyllningen blivit brun och stadig, cirka 50 minuter. Låt svalna och kyl över natten.


Kommentar:
En natt i kylen ger kakan den konsistens som balanserar den fina mockasmaken allra bäst. Njut den kraftiga cheesecaken till kaffet eller som dessert.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top