Makkai ki roti

Du behöver 4 dl majsmjöl 1 dl vetemjöl 1 tsk salt 3 msk hackade färska korianderblad 2 1/2 dl ljummet vatten olja att steka i...


8 portioner

Du behöver

  • 4 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk hackade färska korianderblad
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • olja att steka i

Gör så här

1
Blanda det gula majsmjölet (köps i hälsokostbutik om det inte finns i din vanliga butik) med vetemjöl, salt och koriander. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en smidig deg.

2
Dela degen i 8 lika stora bullar. Klappa eller kavla ut dem till rundlar, 12-14 cm i diameter. Dofta mjöl på så degen inte klibbar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i brödet och droppa 1-2 teskedar olja i pannan utmed brödkanten. Vänd och grädda andra sidan likadant.

3
Serveras med ljumma med grönsaker och matlagningsyoghurt, eller med skinka, tomat och örtkryddad Philadelphia Cream Cheese. Eller bara med smör.


Kommentar:
Ett indiskt “roti” som är enkelt att baka.
Välj tillbehör utan mjölk vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top