Du behöver
- 4 dl majsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 3 msk hackade färska korianderblad
- 2 1/2 dl ljummet vatten
- olja att steka i
Gör så här
1
Blanda det gula majsmjölet (köps i hälsokostbutik om det inte finns i din vanliga butik) med vetemjöl, salt och koriander. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en smidig deg.
2
Dela degen i 8 lika stora bullar. Klappa eller kavla ut dem till rundlar, 12-14 cm i diameter. Dofta mjöl på så degen inte klibbar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i brödet och droppa 1-2 teskedar olja i pannan utmed brödkanten. Vänd och grädda andra sidan likadant.
3
Serveras med ljumma med grönsaker och matlagningsyoghurt, eller med skinka, tomat och örtkryddad Philadelphia Cream Cheese. Eller bara med smör.
Ett indiskt “roti” som är enkelt att baka.
Välj tillbehör utan mjölk vid eventuell allergi.