Limesill

Du behöver 8 st sillfiléer inlagda sillfiléer Limesås: 1 dl majonnäs 3 dl crème fraîche 2 st limefrukt rivet skal av 2 msk pressad lime...


6 portioner

Du behöver

  • 8 st sillfiléer inlagda sillfiléer

Limesås:

1 dl majonnäs
3 dl crème fraîche
2 st limefrukt rivet skal av
2 msk pressad lime

Gör så här

1
Rör samman majonnäs, crème fraiche, rivet limeskal och limesaft.

2
Ta upp sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär dem i mindre bitar. Varva dem med limesåsen. Börja och avsluta med sås. Låt stå ett dygn innan den serveras.


Kommentar:
Sill kryddad med lime får en frisk och exotisk smak.
Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998. För fler recept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top