Kladdig chokladkaka

Du behöver 4 st ägg 6 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 krm salt 1 msk vaniljsocker 4 msk kakao 2 dl smält smör 2...


1 portion

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl smält smör
  • 2 dl salta jordnötter

Till formen:

smör
ströbröd eller kokosflingor

Garnering:

florsocker
jordnötter
kokosflingor

Gör så här

1
Rör samman ägg och socker i en rymlig bunke. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggsmeten. Smält smöret och rör ner i smeten. Lägg i jordnötter. Rör om väl. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i 200 graders ugnsvärme i cirka 25 minuter. Kakan ska vara riktigt kladdig i mitten. Låt den gärna stelna i frysen en stund.

2
Garnera kakan med rikligt med florsocker, kokosflingor och jordnötter.


Kommentar:
Söt och god. Du kan bröa formen med kokosflingor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top