Läsar-recept

Kents äppelkaka

Du behöver Sockerkaka: 2 st ägg 2 dl strösocker 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 1 dl mjölk (går bra med mellanmjölk) 50 g margarin...


0 portioner

Du behöver

Sockerkaka:

2 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk (går bra med mellanmjölk)
50 g margarin (flytande eller smält)

Fyllning:

0.5 kg äpplen (men de flesta äpplen går bra)
2.5 msk strösocker
kanel (snåla inte)

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader.

2
Smöra och bröa en rund (cirka 24 cm i diameter) form med löstagbar kant.

3
Skala äpplena och skär dem snabbt i tunna skivor i matberedare. Blanda med socker och kanel (rikligt) och låt äpplena stå och safta sig medan Du fortsätterŠ

4
Gör sockerkakssmeten: Vispa ägg och socker pösigt.

5
Blanda bakpulver och mjöl. Blanda mjölk och fett.

6
Blanda äggvispet med mjölblandning och mjölkfett, rör det försiktigt slätt.

7
Varva sen äppelskivor och sockerkakssmet i formen: tunt lager smet, hälften av äpplena, en tredjedel smet och sen resten och äpplena och slutligen det sista av smeten. Jämna till litet grann, men smeten fördelar sig bra.

8
Grädda cirka 45 minuter i mitten eller nedre delen av ugnen. Prova med sticka.

9
Kakan blir enastående saftig och god. Kakan kan sparas åtskilliga dagar i kylen och är saftig och god även kall.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top