Italienska mackor

Du behöver 4 st ciabattabröd 3 st tomater 1.5 st rödlök 350 g mozzarellaost sallad ca 12 stora blad valfri Pesto: 3 st vitlöksklyftor skalade...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st ciabattabröd
  • 3 st tomater
  • 1.5 st rödlök
  • 350 g mozzarellaost
  • sallad ca 12 stora blad valfri

Pesto:

3 st vitlöksklyftor skalade
1 kruka basilika
75 g pinjenötter
75 g mandel skållad
0.5 dl olivolja
100 g parmesanost färskriven
salt
peppar

Gör så här

1
Börja med pestosåsen. Kör vitlök och basilika i matberedare/mixer tillsammans med pinjenötter och mandel och droppa i olivoljan. Tillsätt parmesanosten sist och smaka av med salt och peppar.

2
Låt såsen vila en stund innan du använder den. Dela bröden. Grunda med salladsbladen, varva skivad mozzarella, skivad tomat och lökskivor. Häll över peston och lägg på brödlocket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top