Läsar-recept

Gittans rabarberpaj

Du behöver 150 g smör 0.75 dl strösocker 3 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 400 g rabarber 1 tsk potatismjöl 3 msk...


10 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 3 msk socker
  • 150 g mandelmassa

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader.

2
Smält smöret och blanda i socker och mjöl, blandat med bakpulver och salt. Bred ut degen (som ska vara ganska lös) i en smord form och täck med skalad och hackad rabarber. Pudra med potatismjöl och socker. Riv sedan mandelmassa över hela kakan.

3
Grädda i cirka 30 minuter. Servera med vaniljsås. Godis!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top