Citronpäron

Du behöver päron ca 2 kg fasta Sockerlag: 0.75 l vatten 9 dl strösocker 1.5 st citron 1 tsk askorbinsyra Mandelgrädde: 62.5 g mandelmassa kall...


6 portioner

Du behöver

  • päron ca 2 kg fasta

Sockerlag:

0.75 l vatten
9 dl strösocker
1.5 st citron
1 tsk askorbinsyra

Mandelgrädde:

62.5 g mandelmassa kall
2.5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker och rör om tills sockret löst sig. Skiva 1-2 citroner och lägg ner i sockerlagen.

2
Skala päronen men lämna kvar stjälken. Lägg ner dem i sockerlagen och koka upp. Småkoka under lock cirka 5 minuter tills päronen är nätt och jämnt mjuka. Dra kastrullen av plattan. Lös upp askorbinsyran i en kopp med lite av den heta lagen och vispa ner den i kastrullen med sockerlag och päron. Låt stå tills päronen har kallnat. Häll upp frukt och lag på burk och ställ den svalt tills päronen ska serveras.

3
Riv mandelmassan (går lättast när den är kall) på rivjärnets grova sida. Blanda med vispad grädde och servera den till citronpäronen.


Kommentar:
Vårmiddagen är komponerad av skulptörerna Kicki och Björne Selder i Skåne. Björne står för varmrätterna medan Kicki ör husets “dessertmästare”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top