Chokladmuffins med cheesecake-topping

Du behöver 4 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 3 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 225 g smör osaltat 2 dl strösocker 2 st ägg 2.5...


15 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 225 g smör osaltat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl mjölk

Cheesecakesmet:

1.5 pkt philadelphiaost 200 g
60 g smör osaltat rumstempererat
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor skål. Rör smöret mjukt och pösigt tillsammans med sockret. Vispa äggen lätt och blanda med mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i smör och mjölkblandningen. Rör om endast tills allt är ordentligt blandat. Fördela smeten i formar till hälften. Rör ihop philadelphiaost och smör till en mjuk, slät smet. Tillsätt socker och vaniljsocker och mixa. Tillsätt äggen, ett i taget, och mixa ordentligt efter varje. Fyll upp formarna med cheesecakesmeten. Grädda i cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top