Resereporter Anna Wahlgrens 5 favoriter i Visby

Visby är en av de sommarstäder som ligger svenskarna allra varmast om hjärtat. Mysiga gränder, ringmuren och närheten till havet lockar förstås. Staden har många ansikten, det gäller bara att hitta sin egen favoritversion!

1. Världsarvsstaden

Visbys Unescolistade gamla stadskärna, som också kallas Hanse­staden. Världsarvet ligger innanför ringmuren. 

 

Resereporter Anna Wahlgrens 5 favoriter i Visby

2. Surfers

Restaurang som tar avstamp i det kinesiska sichuanköket. Krogen finns numera också i Stockholm. 

Resereporter Anna Wahlgrens 5 favoriter i Visby

3. Krusmyntagården

Örtagård med soligt läge vid havet. Här växer hundratals växter och örter. Hit går jag av gammal vana, Krusmyntagården var ett givet stopp under barndomens Gotlandssemestrar. 

Resereporter Anna Wahlgrens 5 favoriter i Visby

4. Kränku Te & Kaffe

Samma här – hit går jag också på rutin. I 40 år har Kränku blandat sina egna teer med inspiration från ön. Här bunkrar jag teer som räcker hela hösten. 

Resereporter Anna Wahlgrens 5 favoriter i Visby

5. Gotländska Konsthantverkare & Formgivare, GKF

Fin butik där man har samlat gotländska konsthantverkares och formgivares alster under ett och samma tak. 

Res till Visby med Viking Line – boka din resa här!  
 

Resefakta: Visby och Gotland

Resa hit Viking Line arrangerar sju kryssningar till Visby i sommar:
16/6, 24/6, 29/6, 1/7, 3/7, 16/8 och 18/8. 

Pris Del i hytt i två nätter, från 945 kronor per person. Destination Gotland kör flera gånger dagligen från Nynäshamn och Oskarshamn. 

Almedalsveckan Kryssningsavgångarna 29/6, 1/7 och 3/7 är skräddarsydda för att kunna kombineras med politikerveckan i Almedalen.  

Tider Viking Lines fartyg anländer till Visby klockan 09.30 på morgonen och avgår klockan 20.45 på kvällen. Man har alltså drygt elva timmar på sig att upptäcka staden och ön. 

Ta sig runt Visby är en promenadvänlig stad. Det klassiska sättet att se Gotland är dock från cykelsadeln. Landskapet är platt och vackert, dessutom finns det gott om cykelbanor. Det är också möjligt at hyra bil, åka taxi och buss. Dessutom går det specialbussar från Cinderellas hamnplats till Österport inne i Visby. 

Utflykter på Gotland – maxa resan Att åka med på Viking Lines utlykter kostar extra, men det kan vara ett smidigt sätt att komma till platser som man annars inte skulle ta sig till. På Gotland erbjuder Viking Line fyra utflykter: Visby Panorama, ett svep över Visbys pärlor och vackraste utkiksplatser, Rosorna och ruinernas stad, som fokuserar på stadskärnan och den botaniska trädgården, Fårö och raukarna, som betar av Fårös bästa sevärdheter, samt en dagsutflykt till Kneippbyn – perfekt för familjer. 

Mer information I Donnerska huset, på Donners plats 1 i Visby, ligger Gotlands officiella turistbyrå. Här kan man få personlig hjälp, bland annat tips på aktiviteter, bokningar och planering av vistelsen. Mer information finns på www.gotland.com.

Bilderna i artikeln är från Getty images, restaurang Surfers, Krusmyntagården, Kränku Te & Kaffe och GKF. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top