Vitlökssvamp med hasselnötter, flankstek med ugnsgrönsaker och glassandwich med jordgubbar

Förrätt

Vitlökssvamp med hasselnötter

15 minuter   Recept från Icakuriren.se


Vitlökssvamp med hasselnötter, flankstek med ugnsgrönsaker och glassandwich med jordgubbar

Huvudrätt

Flankstek med ugnsgrönsaker

40 minuter   Recept från Icakuriren.se


Vitlökssvamp med hasselnötter, flankstek med ugnsgrönsaker och glassandwich med jordgubbar

Dessert

Sandwich med jordgubbsglass

5 minuter   Recept från Icakuriren.se

Dryckestips

Tiden går och australisk shiraz börjar få designat retroskimmer. Matvänligt till ugns- och grillkött; det bör vara dags för renässans! Blåbärstonen, dillchipsörtigheten, fat- och vaniljaromerna passar fint till flanksteken, och den milda strävheten förstorar inte beskan i grönsaker och quinoa. Kyl vinet helt kort, sådär 20 minuter, direkt före servering i stora, kupiga glas. 

Budget 6302 Gurra Gurra Creek Shiraz, 79 kr. Användbart med sina vaniljgenerösa aromer av skogsbär, eukalyptus och lakrits. Friskt, lätt fatigt med anad strävhet och lagom fyllighet. Ekologiskt.

Lite dyrare 6253 Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet, 99 kr. Ekfatig kaffediger, mörkbärig smak med dillövertoner och chokladiga djup.

Alkoholfritt 1923 Roomi 0,5 %, Sverige, 69 kr. Enekryddig fräsch svartvinbärs- och aroniadryck med mycket pigg syra. Ekologisk. 

AV CHARLOTTE SJÖGREN SOMMELIER