• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Vitlökssvamp med hasselnötter, flankstek med ugnsgrönsaker och glassandwich med jordgubbar

    Än är det en tid kvar tills vi avnjuter lätta sallader i sommarhettan. Till dess värmer vi upp med vitlöksdoftande svamp, massor av rostade grönsaker, rosa flankstek och en vuxen glassandwich.

    Vitlökssvamp med hasselnötter, flankstek med ugnsgrönsaker och glassandwich med jordgubbar
    Foto: Björn Tesch
    Vitlökssvamp med hasselnötter
    Förrätt

    Vitlökssvamp med hasselnötter

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Flankstek med ugnsgrönsaker
    Huvudrätt

    Flankstek med ugnsgrönsaker

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Sandwich med jordgubbsglass
    Dessert

    Sandwich med jordgubbsglass

    5 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Tiden går och australisk shiraz börjar få designat retroskimmer. Matvänligt till ugns- och grillkött; det bör vara dags för renässans! Blåbärstonen, dillchipsörtigheten, fat- och vaniljaromerna passar fint till flanksteken, och den milda strävheten förstorar inte beskan i grönsaker och quinoa. Kyl vinet helt kort, sådär 20 minuter, direkt före servering i stora, kupiga glas. 

    Budget 6302 Gurra Gurra Creek Shiraz, 79 kr. Användbart med sina vaniljgenerösa aromer av skogsbär, eukalyptus och lakrits. Friskt, lätt fatigt med anad strävhet och lagom fyllighet. Ekologiskt.

    Lite dyrare 6253 Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet, 99 kr. Ekfatig kaffediger, mörkbärig smak med dillövertoner och chokladiga djup.

    Alkoholfritt 1923 Roomi 0,5 %, Sverige, 69 kr. Enekryddig fräsch svartvinbärs- och aroniadryck med mycket pigg syra. Ekologisk. 

    AV CHARLOTTE SJÖGREN SOMMELIER 

     

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!