RECEPT FRÅN IK

Flankstek med ugnsgrönsaker

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 40 minuter
0 portion

Du behöver

  • 700-800 g flankstek
  • Ugnsgrönsaker

  • 300 g squash
  • 300 g broccoli
  • 300 g morötter
  • 300 g rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • smakneutral olja och smör
  • 4 prt quinoa gärna svart
  • 100 g färsk spenat
  • 30 g parmesanost
  • Yoghurtsås

  • 2 dl tjock yoghurt 10 % t.ex. grekisk
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar

Gör så här

1

Ta ut flanksteken ur kylen i god tid så att den blir rumstempererad.

2

Ugnsgrönsaker Sätt ugnen på 225 grader. Skär squash och broccoli i grova bitar. Skala morötterna och skär i stavar. Skala löken och skär i tjocka klyftor som sitter ihop vid ro-ten. Lägg allt på en plåt, ringla över olivolja och krydda med 1 tsk salt och några nypor peppar. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter eller tills allt bör- jat få lite färg och mjukna. 

3

Torka av flanksteken och krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör och olja i 4–6 minuter per sida för ett rosa och saftigt resultat. Låt vila på en bräda i 10 minuter. 

4

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Hacka spenaten, hyvla parmesanen. Blanda med den varma quinoan och de rostade grö

5

Yoghurtsås Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen. 

6

Skär flanksteken i tunna skivor. Lägg upp quinoa och grönsaker, toppa med flankstek och servera med yoghurtsås.


Kommentar:
Tips Utskuren biff eller entrecote passar också bra.

Recept // Fler flankstekrecept