• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ingen jul utan Ernst Kirchsteiger – nu är Jul med Ernst tillbaka

  Årets säsong av Jul med Ernst äger rum på Saxå bruk i Bergslagen. Programmet börjar sändas kl 20.00 den 6 december.

  Ingen jul utan Ernst Kirchsteiger – nu är Jul med Ernst tillbaka
  Foto: Jesper Olsson/TV4

  Det blir ingen riktig jul utan Ernst Kirchsteiger! I år tar sig allas vår mysfarbror till de värmländska skogarna för att spela in sitt populära julprogram. Ni som är inbitna Ernst-fans kommer att känna igen platsen för inspelningarna – Sjömagasinet på Saxå bruk.

  Carl Jan Granqvists herrgård utanför Grythyttan var inspelningsplats för Sommar med Ernst och Jul med Ernst redan 2011, och har dessutom synts i 10-årsjubileet av Sommar med Ernst som sändes förra året. 

  – Det känns väldigt kul att fira jul i Sjömagasinet. Bara byggnaden i sig inspirerar och hjälper till att skapa en riktigt vacker jul, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande. 

  Sjömagasinet på Saxå bruk. Foto: Maria Dahlin

  I år utlovas en traditionell jul som passar in i den värmländska bruksmiljön och Ernst kommer att lära oss att griljera skinka och laga senap samt dela med sig av enkla knep för att skapa hemtrevlig julstämning. 

  – Ernst Kirchsteiger har en helt unik förmåga att inspirera oss med sin matlagning, pyssel och kloka tankar.  Årets program är ett generöst julbord med allt från tilltugg via gnistrande julstjärnor till söta munsbitar, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för programmet, i ett pressmeddelande. 

  Jul med Ernst har premiär den 6 december kl 20.00 i TV4. 

  Så här ser det ut när Ernst själv berättar om programmet

  Artikeln har tidigare publicerats på Hus & Hem.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!