-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Nötpaj
Blanda helst ett par sorters nötter när du gör den här underbara dessertpajen. Bjud den med frukt och vispad grädde smaksatt med lite apelsinlikör.
-
Desserttårta med chokladmousse
Oemotståndligt god! Underst en botten med mandelmassa och creme fraiche, sedan ett mäktigt täcke av chokladmousse. Du får får en ljuvlig tårta att bjuda som dessert eller till kaffet på maten.
-
Rabarber med sydländsk touche
Av den första späda rabarbern lagar vi en riktigt smaskig dessert med sydländsk touche. Det är den italienska paradefterrätten panna cotta som inspirerat oss.
-
Frusen Zabaione
Ljuvlig dessert – inte minst efter en het pastamiddag. Originalreceptet till zabaione kommer från Italien, där den skummiga vinkrämen serveras varm eller kall i portionsglas.
-
Glassfyllda apelsiner
Sugen på något sött efter maten? Fyll apelsiner med en läcker glassmet och ställ hela härligheten i frysen. Så gör man på Menorca, Mallorcas grannö.
-
Äppeltårta upp-och-ned
Den här äppeltårtan hör till familjens riktiga favoriter och den står därför ofta på bordet hos oss.
-
Goda pajen (av Monica i Kalmar)
Du behöver Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 150 g margarin Fyllning: 175 g mandelmassa rabarber eller andra bär så det täcker formen 2…
-
Ananaspaj (av Madeleine i Hisings Kärra)
Du behöver Pajdegen: 150 g smält smör 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver Fyllning: 2 dl crème fraîche 1 st äggula 1 st ananas liten…
-
Linas mumsiga mikrobanan (av Lina i Knäred)
Du behöver 1 st banan honung glass 3.5 bitar choklad grädde Det här behövs för ca 1 port: Gör så här 1 Skala en banan…














