Rabarber med sydländsk touche

Av den första späda rabarbern lagar vi en riktigt smaskig dessert med sydländsk touche. Det är den italienska paradefterrätten panna cotta som inspirerat oss.

Du behöver

  • 100 g rabarber
  • 0.25 dl socker
  • 2 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
  • 4 dl mellangrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

rabarber citronmeliss

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär rabarbern i små bitar och lägg dem med sockret i en kastrull. Sjud rabarbern mjuk på svag värme, 5-10 minuter.

2
Koka upp grädden och blanda ner rabarberkompotten. Ta kastrullen från värmen.

3
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i grädden. Låt den svalna. Rör i vaniljsockret.

4
Häll smeten i 4 portionsskålar och låt desserten stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med resten av rabarbern och citronmeliss.

Scroll to Top