-
Restips för dig som älskar nostalgi – här är det som förr i tiden!
En lägenhet där tiden har stannat i mitten av 1900-talet, en charmig, gammaldags trästad och en väg kantad av retroupplevelser – runtom i landet finns flera resmål som minner om svunna tider. Här är guiden för dig som älskar nostalgi.
-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Smarta tricket: Så kärnar du ur en avokado – utan kniv
Använder man sked eller kniv för att kärna ur en avokado är det lätt att man slinter och gör sig illa. Spana istället in det här nya tricket. Det enda som behövs är fingarna.
-
Då bör du kolla upp dina födelsemärken
De flesta födelsemärken är helt ofarliga, men man bör alltid vara uppmärksam på alla hudförändringar.
-
Vad är det för blåsor i munnen?
Smärtsamma blåsor i munnen gör det svårt att äta och kan bli riktigt plågsamma i längden.
-
Hans har lärt skatorna att städa trädgården
Skator är smarta fåglar. Det vet ingenjören Hans Forsberg. Han har byggt en maskin som lär skator att plocka skräp. Som belöning får fåglarna något gott.
-
Färskpotatispizza
Lyxpizza med löjrom, picklad rödlök och parmesanost. Du gör den enkelt med färdig pizzadeg.
-
Thor-Björn startade symaskinskafé efter vd-karriären
Han har varit vd, marknadschef och även jobbat på sjön. Men när Thor-Björn stod inför ett vägval och funderade på vad som hade varit roligast att arbeta med fastnade han för symaskinerna. Idag driver han ett symaskinskafé och stortrivs med sitt liv.
-
Elisabet Höglund: Cancern gjorde mig modigare och starkare
Inom loppet av några månader fick Elisabet Höglund två cancerdiagnoser. Hon bestämde sig för att göra allt som stod i hennes makt för att överleva – framför allt för maken Bosses skull. Han ville ju inte leva utan henne.
-
Jag oroar mig för att min dotter vill separera
Det vi oroar oss mest för här i livet är kanske våra barns välmående. Det är svårt att släppa taget, men man måste lita på att barnen tar bra beslut för sig själva, menar relationsexperten Ingemar Gens.
-
Minipajer med färskpotatis och varmrökt lax
Färskpotatis och lax är en finfin kombination i de läckra minipajerna.