-
Restips för dig som älskar nostalgi – här är det som förr i tiden!
En lägenhet där tiden har stannat i mitten av 1900-talet, en charmig, gammaldags trästad och en väg kantad av retroupplevelser – runtom i landet finns flera resmål som minner om svunna tider. Här är guiden för dig som älskar nostalgi.
-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Hittehunden Rufus har ett fått nytt hem – och ett jobb: “Han tycker inte om att vara ensam”
Frusen, rädd och övergiven. När han hittades var han så ynklig att han fick tilltalsnamnet “Rufsiga Rufus”. Nu har den övergivna hunden fått ett tryggt hem och deltidsjobb i en spelbutik.
-
Sockerkaka med citron och fläder
En riktig sommarsockerkaka med smak och doft av citron och fläder.
-
Ska jag söka vård för gastrit?
Gastrit kan visa sig på olika sätt och av olika grad. Kost och motion kan lindra besvären.
-
Svenska Anna-Lotta säljer sill och knäckebröd i Schweiz
I den lilla schweiziska staden Stäfa, vackert belägen vid Zürichsjön, ligger Anna-Lotta Dahlbergs butik med svenska matvaror. Knäckebröd, Bregott, gravad lax och sill hör till de självklara specialiteterna nu i midsommartider.
-
Kycklingsteak med sparris och chiliyoghurt
Kycklingsteak är en ganska ny produkt i kyldisken. Perfekt att grilla! Här med sparris, tomater och chiliyoghurt.
-
Therese har fått en ny njure av både sin pappa och bror: “Det fanns ingen tvekan”
När Therese Jarmo blev svårt sjuk i njursvikt som barn donerade först hennes pappa Kennet sin ena njure till sin dotter och några år senare gjorde hennes bror Casper detsamma. Nu är Therese, mot alla odds, mamma själv till lilla Liv som fyller 1 år till midsommar.
-
Lasagne med röda linser
Lasagne är en toppenrätt att servera i vegetarisk tappning. Den här linslasagnen går snabbt och lätt att laga och räcker till många.
-
Lill Lindfors: Som ung var jag kanske lite för kaxig
Evigt unga Lill Lindfors kan se tillbaka på en lång och framgångrik karriär. Och än är hon inte redo att lägga mikrofonen på hyllan. I sommar laddar hon för sin jubileumsturné. Hon har ju stått på scen i 60 år nu!
-
Färskpotatisflarn
Flarn med smak av färskpotatis, pepparrot och matjessill. Fint som förrätt eller läckert tilltugg på buffén.