Du behöver
- 1 st stor aubergine
- 0.5 tsk salt
- 1.5 msk olivolja
- 1 st röd paprika
- 1 st gul eller orange paprika
- 1 st finhackad rödlök
- 0.5 st finhackad röd chili
- 2 st rivna vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 pkt krossade tomater 400 g
- 1 burk konserverade körsbärstomater 400 g
- 0.5 msk paprika
- 0.5 msk malen spiskummin
- 2 msk grönsaksfond
- 1.5 dl vatten
- 1 pkt bönor t ex blandade vita
- 1 msk honung
- 3 msk finhackad persilja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Servering
bön- eller grönsakspasta
Gör så här
Riv auberginen grovt. Fördela den på en bricka och strö över saltet. Låt stå i 5 minuter. Häll av vätskan.
Fräs auberginen under omrörning i het olja i en stekgryta. Kärna ur och tärna paprikorna.
Vänd ner paprikor, lök, chili, vitlök och tomatpuré i grytan. Rör om och låt puttra i 3–4 minuter.
Tillsätt krossade tomater, körsbärstomater, kryddor, fond och vatten. Sjud på svag värme i 10–12 minuter.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner i grytan tillsammans med honung, persilja, salt och peppar.
Servera med bön- eller grönsakspasta.
Vill du göra chili con carne istället för vår vegetariska variant? Byt ut auberginen mot 400 g valfri färs.