-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Chokladkaka med mjölkchokladfrosting
Saftig chokladkaka som görs festlig med hjälp av vackert spritsad mjölkchokladfrosting. Dekorera ytterligare med hyvlad choklad.
-
Per-Erik bygger fågelholkar till minne av sin fru: ”Hon var magisk på många sätt”
Inger fullkomligt älskade fåglar. Hon värnade om dem och njöt av deras sällskap året om. När Inger tragiskt gick bort i cancer bestämde sig maken Per-Erik för att föra hennes passion för fåglar vidare. Nu tillverkar han holkar till förmån för cancerforskningen.
-
Frida Boisen om pappans våld: “Fruktade att någon skulle dö”
Peter var framgångsrik, intelligent och charmig. Men han var också en man som gav barn och hustru stryk. I nya boken tecknar Frida Boisen ett brutalt uppriktigt porträtt av sin pappa som hon aldrig har slutat att älska trots sin tuffa uppväxt.
-
Kladdkaka med toscatopp
En riktigt god och kladdig kladdkaka blir om möjligt ännu godare med ett knäckigt toscatäcke. Toscasmeten ska vara med från början av gräddningen, så du behöver inte ta in och ut kakan ur ugnen. Kladdkakan blir perfekt om den får stelna i rumstemperatur över natten men är självklart god även nybakad.
-
Snabb kycklinggryta med kantareller
Underbart mustig kycklinggryta med kantareller och senap. Servera med rostade rotfrukter och saltgurka för en god och matig höstmiddag.
-
Därför mår vi så bra av husdjur!
Du får kärlek, sällskap, rutiner, vänner och motion. Att ha ett husdjur ger dig många hälsofördelar. Och du får ett längre och friskare liv, menar forskare.
-
Tvinnade baguetter
Vackert vridna baguetter med knaprig skorpa och segt, luftigt inre. Lite mjölk ger ytan rostad smak.
-
Fråga Ingemar: Min väninna sliter ut mig med sitt ältande!
“Jag förstår att hon behöver prata av sig ibland, och det behöver jag också, men hon verkar aldrig komma vidare.”
-
Skaldjursgryta med apelsinmajonnäs
Vill du bjuda på en riktigt läcker festrätt som dessutom är enkel att göra är denna skaldjursgryta perfekt. Med både torsk, lax, räkor och musslor blir det matigt och gott.

















