10 stycken
Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 2.5 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 1 dl filmjölk
- 1.25 dl rapsolja
- 1 dl kokande vatten
Mjölkchokladfrosting
125 g mjölkchoklad
125 g smör rumsvarmt
0.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
Garnering
hyvlad choklad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, kakao, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Tillsätt ägg, fil och olja. Blanda sist i vattnet.
2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.
3
Frosting: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Vispa i choklad och grädde. Bred eller spritsa smeten på kakan.
4
Garnering: Toppa med hyvlad choklad.