Kladdkaka med toscatopp

En riktigt god och kladdig kladdkaka blir om möjligt ännu godare med ett knäckigt toscatäcke. Toscasmeten ska vara med från början av gräddningen, så du behöver inte ta in och ut kakan ur ugnen. Kladdkakan blir perfekt om den får stelna i rumstemperatur över natten men är självklart god även nybakad.

12 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tosca

150 g nötter hasselnötter, valnötter, paranötter
75 g smör
¾ dl strösocker
1 ½ msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
1 msk ljus sirap

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, vaniljsocker, kakao, ägg och mjöl. Rör om.

2

Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, 24 cm i diameter.

3

Tosca: Grovhacka nötterna. Smält smöret tillsammans med socker, mjöl, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka upp. Ta den av värmen och rör i nötterna.

4

Häll toscan över kaksmeten och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

Scroll to Top