-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Saffransbullar med tosca
Saffransbullar med fin smak av nystött kardemumma och topping av knäckig toscasmet.
-
Hjärndoktorn Anders Hansen: “Ta råden på allvar”
Vi har aldrig haft det så bra som nu och ändå är vi inte nöjda. Varför? Människan är ett flockdjur och gjord för att röra på sig. – Det är inte konstigt att vi mår dåligt av ensamhet och stillasittande, säger överläkaren Anders Hansen.
-
Fråga Vibeke: Min man gick tillbaka till sin exfru – vad gör jag?
Min väninna varnade mig för att min man inte hade kommit över sin exfru, men jag kände mig lugn. Nu har min man flyttat ihop med sitt ex. Jag är förkrossad, men vill inte att skilsmässan ska drabba våra barn.
-
Vaniljhjärtan med saffran
Gillar du vaniljhjärtan kommer du älska denna juliga varianten med saffran. Det frasiga skalet får god smak av saffran och fylls med en ljuvligt len vaniljkräm.
-
Carola om första mötet med dottern: “Jag ville ju vara allt hon längtat efter”
Det första mötet med sin dotter beskriver Carola som heligt, men också nervöst. Nu är Zoe 12 år och medverkar i Carolas fjärde julkonsert i Steninge slottslada.
-
Grekisk lammfärsbiff i panna
Grekisk lammfärsbiff i panna, hur enkelt som helst. Blanda färs och kryddor, forma till biffar och stek i en panna. Lammfärsbiffarna får sen puttra klart i en smakrik tomatsås.
-
Anna flydde från Polen som 6-åring: “Vårt harmoniska liv slogs i spillror”
Anna var 6 år när hon tillsammans med sina föräldrar kom till en flyktingförläggning på Marstrand. Nu, 50 år senare, berättar Anna en historia som få känner till: förföljelsen av judar i Polen på 60-talet.
-
Saffransgifflar med vaniljfyllning
Gifflar är alltid uppskattade på fikabordet. Här i en julig tappning. Lätta, luftiga gifflar fyllda med mandel och vanilj. Så här gör du dem!
-
Systrarna gifte sig på samma dag: “Annars hade vi kanske aldrig gjort det”
Ulla-Britt, Birgitta och Lena är systrarna som bestämde sig för att låta sig vigas vid samma ceremoni i Hultsjö kyrka i Småland. 40 år senare är de tre äktenskapen starkare än någonsin. Vad är hemligheten, kan man undra?

















