Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- 1.5 msk potatismjöl
- 1 dl mjölk
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- rivet skal av 1 citron
- smör
- 150 g fetaost
- 1 st klyftad rödlök
- 1 dl kalamataoliver
- färska oreganoblad
Sås
500 g passerade tomater
3 tsk flytande honung
2 st pressade vitlöksklyftor
0.5 tsk sambal oelek
2 msk kalvfond
1 msk torkad oregano
Gör så här
Sås: Blanda passerade tomater, honung, vitlök, sambal oelek, fond och oregano.
Blanda färs, salt, peppar, potatismjöl, mjölk, vitlök och citronskal.
Bryn smöret i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff och stek i ca 4 minuter. Dela färsen i 4 delar. Vänd dem och stek i ca 4 minuter till.
Häll tomatsåsen runt biffen och låt småkoka utan lock i ca 4 minuter.
Strö över smulad fetaost, rödlök, oliver och oreganoblad.