20 stycken
Du behöver
- 2 st påsar saffran á 0,5 gram
- 2 tsk kokande vatten
- 200 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl strösocker
Vaniljkräm
1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
1 st ägg
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda saffran med vatten och låt dra i 30 minuter. Hacka samman smör, mjöl, potatismjöl och socker till en grynig massa. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt degen vila svalt i 30 minuter.
Vaniljkräm: Blanda grädde, mjölk, ägg, potatismjöl och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Tillsätt vaniljsocker.
Smörj hjärtformar. Kavla ut degen och klä formarna med den. Lägg i en klick vaniljkräm.
Täck med ett lock av degen och tryck till kanterna väl. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakorna svalna i 10 minuter innan de försiktigt stjälps upp.
Garnering: Sikta över florsocker.