4–6 portioner:
Färskost med topping:
200 g blandade nötter och sötmandel
2 msk olivolja
1 citron, ca 2 msk saft + finrivet skal
2 tsk honung
1 nypa flingsalt
nymalen svartpeppar
65 g avrunna små kapris
300 g naturell färskost, typ Philadelphia
Kronärtskocksröra med parmesan:
240 g avrunna kronärtskockshjärtan
1 vitlöksklyfta
20 g persilja
ca 1/2 tsk Salt
1–2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
50 g parmesan
Smörslungade edamamebönor
25 g smör
200 g edamame, skidor (finns i frysdisken)
1/2 tsk torkade chiliflakes
1/2 msk flingsalt
Servering:
rostat eller smörstekt bröd, 2–3 bitar/person
oliver
burrata, räkna 2–3 personer/ost
lufttorkad skinka och korv, 2–3 skivor/person
Gör så här:
- Färskost med topping: Hacka nötter och mandel grovt. Värm olja, citron, honung, salt och peppar i en panna, vänd i nötmixen och vänd runt tills gyllene. Vänd i kaprisen. Bred ut färskosten i en grund skål, strö över nötmixen.
- Kronärtskocksröra: Krama ur kronärtskockan, skala och riv vitlöken. Mixa med en stavmixer till en grov puré med olivolja, salt och peppar. Hacka persiljan, riv parmesanen fint och vänd i röran. Smaka av.
- Arrangera din plockbricka med ost, chark, bröd och oliver och vad mer du vill ha på.
- Allra sist gör edamamebönorna: smält smöret, bryn om du vill. Lägg i edamamebönorna och slunga runt i smöret. Strö över chili och salt och lägg upp. Servera direkt.










































