4 portioner:
400 g fryst fisk i block
salt, peppar
2 dl vetemjöl
2–3 ägg
3–4 dl ströbröd
Melon- och mangosalsa:
250 g mango, fryst tinad
450 g cantaloupe
1 knippe koriander, ca 30 g
1 grön jalapeño
1 lime
Till servering:
8 små tortillabröd
100 g smulad vitost
Ugn: 225°
Gör så här:
- Låt fiskblocket tina så att det är semifryst, dvs tillräckligt tinat för att kunna skära, men ej så upptinat att det faller isär. Det tar ca 15 minuter.
- Salsa: Kärna ur melonen, skeda ut fruktköttet och skär i cm-stora kuber. Hacka koriandern och jalapenon. Tvätta limen och riv skalet. Blanda limeskal och -saft med fruktbitarna, koriandern och jalapeno.
- Skär 12 längder från kortsida till kortsida. Salta och peppra. Vispa upp äggen lätt med en gaffel, lite salt och peppar.
- Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd, tillaga direkt på en bakpappersklädd ugnsplåt i mitten av ugnen ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden och håll uppsikt.
- Servering: 1 panerad fiskbit är lagom till ett tortillabröd i storlek small, så 2 stycken/person ihop med salsan och smulad vitost. Strimlad kål eller syrad kålsallad är också gott att ha i din fisktaco.