Tips! Gör gärna dubbel sats av marinaden och servera den som extra sås vid sidan. Persikosalsan är även god till grillat fläskkött som karré eller till kyckling och fisk.
Du behöver
-
6 bufféportioner:
- Marinerad fläskfilé:
- 800 g fläskfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl olivolja
- 3/4 dl balsamico
- 1/2 tsk salt
- 3 krm nymalen svartpeppar Salsa:
- 4 tomater
- 4 persikor, eller nektariner
- 4 salladslökar
- 2 msk olivolja
- 1 lime, saft + finrivet skal Ugn: 160°
Gör så här
Putsa köttet från hinnor. Skala och riv vitlöken. Rör ihop vitlök med olja, balsamico, salt och peppar. Lägg köttet i en påse eller i ett kärl med lock, häll marinaden över. Låt gärna ligga 24 timmar.
Lyft upp ur marinaden, bryn köttet runtom i en stekpanna. Tillaga klart i pannan eller i ugnen tills innertemperaturen är 65–68°. Låt vila 15 minuter så köttet stiger de sista graderna, skiva upp.
Ansa och skär tomat, persika och salladslök i mindre bitar. Vänd ihop med olivolja och lime. Servera med fläskfilén.