Tips! Gör gärna dubbel sats av marinaden och ­servera den som extra sås vid sidan. Persikosalsan är även god till grillat fläskkött som karré eller till kyckling och fisk.

Du behöver

    6 bufféportioner:
  • Marinerad fläskfilé:
  • 800 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 3/4 dl balsamico
  • 1/2 tsk salt
  • 3 krm nymalen svart­peppar
  • Salsa:
  • 4 tomater
  • 4 persikor, eller nektariner
  • 4 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, saft + finrivet skal
  • Ugn: 160°

Gör så här

1

Putsa köttet från hinnor. Skala och riv vitlöken. Rör ihop vitlök med olja, balsamico, salt och peppar. Lägg köttet i en påse eller i ett kärl med lock, häll marinaden över. Låt gärna ligga 24 timmar.

2

Lyft upp ur marinaden, bryn köttet runtom i en stekpanna. Tillaga klart i pannan eller i ugnen tills innertemperaturen är 65–68°. Låt vila 15 minuter så köttet stiger de sista graderna, skiva upp.

3

Ansa och skär ­tomat, persika och salladslök i mindre bitar. Vänd ihop med olivolja och lime. Servera med fläsk­filén.