Citronkyckling med rostad potatis

En matig rätt till buffébordet! Kycklingen får god smak av citron och oregano och serveras med rostad potatis och körsbärstomater.

Du behöver

    8 bufféportioner:
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 5 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1,4 kg kycklingsteak
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 skivad citron
  • 1 citron, saften
  • 1 kruka oregano, hackad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och dela de stora. Blanda med 2 msk olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i 20 minuter.

2

Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn runt om i 1 msk olja.

3

Lägg kyckling och tomater på plåten med potatis. Krydda kycklingen med oregano och lägg på 1 skivad citron.

4

Tillaga kycklingen klar mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills inner-temperaturen är 72°.

5

Lägg upp potatis och tomater på ett fat. Skiva upp kycklingen och lägg upp på fatet.

6

Pressa saften ur den andra citronen. Blanda med 2 msk olja, salt, peppar och färsk oregano. Ringla blandningen över fatet. Toppa med oregano.

Scroll to Top