Du behöver
-
10 bitar:
- 250 g digestivekex
- 125 g smör Fyllning:
- 200 g vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- 600 g färskost
- 1 dl florsocker
- 2 limer, rivet skal Garnering:
- hallon, blåbär, björnbär och vinbär
Gör så här
1
Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2
Häll i smulorna och tryck ut till en botten. Ställ i kylen under tiden fyllningen görs.
3
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Rör ofta så den inte bränner vid. Låt svalna.
4
Vispa grädde och färskost till en smet. Vispa i chokladen. Rör i florsocker och limeskal. Häll smeten i formen.
5
Låt kakan stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram 30 minuter före servering.
6
Garnering: Toppa med blandade bär.