Cheesecake med vit choklad och bär

Cheesecake med vit choklad, lime och massor av bär blir en perfekt avslutning på middagen. Desserten ligger färdig i frysen. Ta ut och toppa med nyskördade bär!

Du behöver

    10 bitar:
  • 250 g digestivekex
  • 125 g smör
  • Fyllning:
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 limer, rivet skal
  • Garnering:
  • hallon, blåbär, björnbär och vinbär

Gör så här

1

Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2

Häll i smulorna och tryck ut till en botten. Ställ i kylen under tiden fyllningen görs.

3

Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Rör ofta så den inte bränner vid. Låt svalna.

4

Vispa grädde och färskost till en smet. Vispa i chokladen. Rör i florsocker och limeskal. Häll smeten i formen.

5

Låt kakan stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram 30 minuter före servering.

6

Garnering: Toppa med blandade bär.

Scroll to Top