Du behöver
-
4 personer
- 500 g mjölig potatis
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2–3 msk smör Rårörda lingon
- 250 g frysta lingon
- 1 ½ dl strösocker Serveras med
- stekt fläsk
- smörstekta äppelklyftor Garnering
- kryddgrönt, persilja
Gör så här
1
Skala och riv potatisen grovt på rivjärn eller gärna i en matberedare. Blanda samman med salt och peppar. Förbered inte detta moment, då mörknar potatisen. Tips! Byt ut en del av potatisen mot rotfrukter som t ex palsternacka, sötpotatis och morot.
2
Hetta upp smöret i en stekpanna och klicka ut smeten ca ¾–1 dl per råraka och bred ut smeten till tunna kakor.
3
Stek dem ljusbruna och gyllene på båda sidor.
4
Tina lingonen och rör lingon och socker tills bären blir mosiga och tills sockret har lösts upp.
5
Servera rårakorna med stekt fläsk, lingon och stekta halverade eller klyftade äpplen.