Pastagratäng med bacon och broccoli

Lättlagad och plånboksvänlig mat som hela familjen gillar! Soltorkade tomater och fetaost sätter smak på pastagratängen med bacon och broccoli.

Du behöver

    4 portioner
  • 300 g pasta
  • 150 g broccoli
  • 75 g soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 140 g tärnat bacon
  • 150 g fetaost
  • Ostsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl riven ost
  • salt och peppar
  • Garnering
  • grovhackad persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Dela broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Lägg ner i kok­ande vatten och koka i 2 minuter.

3

Lägg pasta, broccoli och tomater i en form. Stek baconet nästan knaprigt och blanda ner i formen. Strö över smulad fetaost.

4

Ostsås: Skala och hacka all lök. Fräs mjuk i smör. Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Småkoka i 5 minuter.

5

Rör i hälften av osten och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över pastan och strö över resten av osten.

6

Gratinera högt upp i ugnen i 10 minuter.

7

Garnering: Strö över persilja.

Scroll to Top