Fruktsallad med saffrans­kräm

Syrlig fruktsallad toppad med len saffranskräm med vit choklad. Det går fint att göra desserten dagen före servering. Förvara den i kylen.

Du behöver

    6–8 bufféportioner
  • ½ g saffran
  • 1 ½ tsk strösocker
  • 225 g vit choklad
  • 3 dl crème fraiche
  • Fruktsallad
  • 5 apelsiner
  • ½ granatäpple
  • 3 passionsfrukter
  • Garnering
  • apelsinskivor
  • citronmeliss

Gör så här

1

Stöt saffranet med socker i en mortel. Blanda med ½ tsk ­kokande vatten.

2

Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Rör så att den inte bränns vid.

3

Rör ner saffranet i chokladen och rör i crème fraiche. Vispa till en slät kräm och ställ i kylen.

4

Fruktsallad: Skala apelsinerna och skär dem i ­mindre bitar. Kärna ur granatäpplet och gröp ur passionsfrukterna. Blanda all frukt och fördela i ­portionsglas.

5

Fördela krämen i ­glasen och förvara i kylen till servering.

6

Garnering: Toppa med apelsinskivor och citronmeliss.

Scroll to Top