Du behöver
-
6–8 bufféportioner
- ½ g saffran
- 1 ½ tsk strösocker
- 225 g vit choklad
- 3 dl crème fraiche Fruktsallad
- 5 apelsiner
- ½ granatäpple
- 3 passionsfrukter Garnering
- apelsinskivor
- citronmeliss
Gör så här
1
Stöt saffranet med socker i en mortel. Blanda med ½ tsk kokande vatten.
2
Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Rör så att den inte bränns vid.
3
Rör ner saffranet i chokladen och rör i crème fraiche. Vispa till en slät kräm och ställ i kylen.
4
Fruktsallad: Skala apelsinerna och skär dem i mindre bitar. Kärna ur granatäpplet och gröp ur passionsfrukterna. Blanda all frukt och fördela i portionsglas.
5
Fördela krämen i glasen och förvara i kylen till servering.
6
Garnering: Toppa med apelsinskivor och citronmeliss.