Pepparkaksrulltårta med vit choklad och lingon

Jultårta på rulle! Tårtan smakar härligt av pepparkakskrydda och har en krämig gräddfyllning med vit choklad och lingon. Garnera gärna med lingonris och riv över extra choklad.

Du behöver

    10 bitar
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 75 g vit choklad, riven
  • 1 dl frysta lingon
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i vattnet.

2

Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

3

Vänd upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper. Lossa pappret och låt svalna.

4

Fyllning: Vispa grädden och rör i chokladen. Bred ut det mesta av grädden på bottnen. Strö på lingon, men spara några till garnering.

5

Rulla ihop och toppa med resten av grädden och lingonen.

Scroll to Top