Du behöver
-
8 stycken:
- 50 g smör
- 2 ägg
- 50 g (1 dl) mandelmjöl
- 4 msk sockerersättning, t ex stevia eller lättströ
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- 1 dl vispgrädde Frosting:
- 40 g sockerfri mörk choklad
- 25 g smör
- 80 g mascarpone
- 2 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver Ugn: 175°
Gör så här
1
Använd köksvågen när du ska mäta upp ingredienserna. Det är viktigt att mängderna blir rätt. Smält smöret. Vispa äggen pösiga med elvisp.
2
Blanda mandelmjöl, sockerersättning, kokosmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver.
3
Blanda i smält smör, ägg och grädde. Rör om till en jämn smet.
4
Fördela smeten i muffinsformar som står i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.
5
Frosting: Smält ihop choklad och smör under omrörning. Tillsätt mascarpone, sockerersättning och vaniljpulver. Rör till en jämn kräm. Spritsa eller bred på muffinsen.