Lättsötade chokladmuffins

De fluffiga muffinsen med krämig mascarponetopp bakas på mandel- och kokosmjöl. I stället för vanligt socker sötas muffinsen med stevia eller lättströ.

Du behöver

    8 stycken:
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 50 g (1 dl) mandelmjöl
  • 4 msk sockerersättning, t ex stevia eller lättströ
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • Frosting:
  • 40 g sockerfri mörk choklad
  • 25 g smör
  • 80 g mascarpone
  • 2 msk sockerersättning
  • 1 krm vaniljpulver
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Använd köksvågen när du ska mäta upp ­ingredienserna. Det är viktigt att mängderna blir rätt. Smält smöret. Vispa äggen pösiga med elvisp.

2

Blanda mandelmjöl, sockerersättning, kokosmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver.

3

Blanda i smält smör, ägg och grädde. Rör om till en jämn smet.

4

Fördela smeten i muffinsformar som står i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.

5

Frosting: Smält ihop choklad och smör under omrörning. Tillsätt mascarpone, sockerersättning och vaniljpulver. Rör till en jämn kräm. Spritsa eller bred på muffinsen.

Scroll to Top