Mjuk pepparkaka med färskostglasyr

Saftig och mjuk pepparkaka med krämig färskostglasyr på toppen. Dekorera kakan med lingon. Det blir en riktig lyxfika!

Du behöver

    10 bitar
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl lingonsylt
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl vatten
  • Färskostglasyr
  • 100 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Garnering
  • lingon
  • lingonris eller färsk rosmarin
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och ­socker smidigt. Vispa i äggen, ett i taget, och rör i lingonsylt.

2

Blanda mjöl, kryddor och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med gräddfil och vatten.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna.

5

Färskostglasyr: Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker, smör och citronsaft till en krämig smet. Bred den över kakan.

6

Garnering: Garnera med lingon och lingonris eller rosmarin.

Scroll to Top