Du behöver
-
4 portioner
- 400 g spaghetti
- 500 g kassler
- 250 g champinjoner
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl riven parmesanost
- 1 dl basilikablad
- ½ dl hackad persilja
- salt, peppar
Gör så här
1
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.
2
Strimla kasslern. Ansa och dela champinjonerna i kvartar. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
3
Fräs champinjoner, lök och vitlök i smör tills vätskan kokat in. Lägg i paprika och kassler och stek ett par minuter till.
4
Tillsätt grädde och crème fraiche och koka i 5 minuter. Rör i parmesanost, basilika och persilja och smaka av med salt och peppar.
5
Blanda med pastan och späd med lite pastavatten om såsen är för tjock. Toppa med parmesanost.