Krämig pasta med kassler och svamp

En krämig pasta med champinjoner, kassler, paprika, grädde och parmesan sätter guldkant på middagen. Dessutom är vår goda pasta snabblagad och snäll mot plånboken.

Du behöver

    4 portioner
  • 400 g spaghetti
  • 500 g kassler
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl riven parmesanost
  • 1 dl basilikablad
  • ½ dl hackad persilja
  • salt, peppar

Gör så här

1

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.

2

Strimla kasslern. Ansa och dela champinjonerna i kvartar. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

3

Fräs champinjoner, lök och vitlök i smör tills vätskan kokat in. Lägg i paprika och kassler och stek ett par minuter till.

4

Tillsätt grädde och crème fraiche och koka i 5 minuter. Rör i parmesanost, basilika och persilja och smaka av med salt och peppar.

5

Blanda med pastan och späd med lite pastavatten om såsen är för tjock. Toppa med parmesanost.

Scroll to Top